House in Wilrijk / Areal Architecten

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/385034/house-in-wilrijk-areal-architecten Clipboard CopyAbout this officeAreal ArchitectenOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesAntwerpHousesBelgiumPublished on June 12, 2013Cite: “House in Wilrijk / Areal Architecten” 12 Jun 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – MetrisVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ EffectPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceBricksEndicottBrick Facade at the Bruce Nesbitt African American Cultural CenterBathroom FurnitureBradley Corporation USAToilet Partition CubiclesSkylightsLAMILUXGlass Skylight F100 CircularLightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt GardenRailing / BalustradesSolarluxBalcony Glazing – SL 60eUrban ShadingPunto DesignPublic Architecture in Residential ComplexDoorsLinvisibileLinvisibile Products in Palazzo VolpiChairshorgenglarusUpholstered Chair – diva 5-154Wall / Ceiling LightsHE WilliamsLED Downlight – 4DR RoundMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Belgium Houses Photographs:  Courtesy of Areal Architecten+ 18 Share Copy Year:  Area:  265 m² Area:  265 m² Year Completion year of this architecture project Save this picture!Courtesy of Areal ArchitectenText description provided by the architects. As a final point, the sculptural volume which overcomes the typical Flemish house was build at the end of a row of dwellings. The systematic facade behind which the neighbouring houses are hidden is in the project broken by split-level floors wrapped into a facade with random openings.Save this picture!Courtesy of Areal ArchitectenThanks to a difference of ground level with the neighbour, the office is located in a semi-basement, turns into a living room that due to its “bel-étage”, releases a range of viewpoints and internal relations between the different spaces.Save this picture!Courtesy of Areal ArchitectenDespite its slightly inclined roof that protects the night spaces and the entrance which penetrates the main volume, the house follows the guidelines brought by the urban settlement while it pushes aside the typical flemish typology. The metal plated skin gives to the volume a certain autonomy like a block of basalt that has been created here under the influence of its qualitative environment.Save this picture!SectionProject gallerySee allShow lessPoint92 / Zlg DesignSelected ProjectsIn Discussion: Peter Zumthor Speaks with Michael Govan About the LACMA RedesignArticles Share ArchDaily House in Wilrijk / Areal ArchitectenSave this projectSaveHouse in Wilrijk / Areal ArchitectenSave this picture!Courtesy of Areal ArchitectenHouses•Antwerp, Belgium ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/385034/house-in-wilrijk-areal-architecten Clipboard 2012 “COPY” Projects House in Wilrijk / Areal Architecten 2012 Year:  Architects: Areal Architecten Area Area of this architecture project Photographs “COPY”last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*