House Burch / THOSE Architects

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/902955/house-burch-those-architects Clipboard House Burch / THOSE Architects Projects Area:  285 m² Year Completion year of this architecture project Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/902955/house-burch-those-architects Clipboard Photographs:  Luc Remond Manufacturers Brands with products used in this architecture project 2018 “COPY” Houses Manufacturers: ALMA Lighting, Dulux, Pop and Scott, Sussex Taps, Concrete Nation, Sareen StoneSave this picture!© Luc RemondRecommended ProductsWindowsLibartVertical Retracting Doors & WindowsWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeWindowsVitrocsaMinimalist Window – SlidingWindowsStudcoSteel Window Reveal – EzyRevealText description provided by the architects. Designing for the realities of a sub tropical climate – with its harsh sunlight, summer heat and oppressive humidity, winter chills, damp, corrosive air borne salt, high rainfall and occasional tropical storms and fierce winds– requires a deep understanding of the micro climate and the landscape, and how both can be used to create an efficient, functional and delightful place to live.Save this picture!© Luc RemondThis new family house in Australia’s Byron Bay, designed by THOSE architects for a young family with their clan of young children, demonstrates how climate can be harnessed to best effect. Distinctly different in form and structure from the local beachside architectural vernacular, its design turns climate challenges to advantage, creating a light filled, generous home that stays cool in the summer and warm in the winter, encourages sea breezes to flow through, and connects every room to the outside, either visually or functionally, or both.Save this picture!© Luc RemondHere, the architects have achieved this by turning the floor plate on its side, opening it to the north and connecting all spaces via a large courtyard that joins old and new parts of the house, and links all internal spaces to the outside. Lush indoor plants and a palette of natural materials further blur the boundaries between inside and outside, and transcend the essentially suburban character of the site.Save this picture!© Luc RemondThe site is typical of the area, both relatively long and narrow measuring 16m X 40m, with a East/West orientation. Being this close to the beach means it benefits from the cooling NE sea breezes in summer.  The architects decided to retain the original house, which was poorly designed but solidly built, for use as children’s rooms and service areas. To the rear hey added a new two-storey volume, mostly hidden from the street behind the original house.Save this picture!© Luc RemondA generous courtyard acts as the “connector” for the whole house – all spaces open onto or access it.Overall, the house is modest in size, and contains only what is needed – no excess.Save this picture!© Luc RemondIt has been designed using passive environmental design principles. Additional courtyard spaces are created on the eastern and western edges of the house, providing spaces where the summer sun can be avoided throughout the day. Large sliding doors invite the outside in, enabling inside/outside use of the home through the long warm summers. Openings are limited, and used only where needed – generally to capture breezes or frame views. Deep reveals provide sun and weather protection.Save this picture!© Luc RemondBrick was chosen to reference the original dwelling, with surface treatment of the bricks used to define old from new. Robust materials are used, designed to withstand young family life and the harsh coastal climate, particularly salt. Limestone paving references the sandy beaches and provides a soft surface to walk on. The hard exterior surfaces are softened internally through timber joinery, linen curtains and soft neutral tones. Furniture and fittings are mainly sourced from Australian and local artisans and suppliers.Save this picture!© Luc RemondProject gallerySee allShow lessOffice for Communique / groupDCASelected ProjectsNishikicho-bunkaisan / SUGAWARADAISUKE ArchitectsSelected Projects Sharecenter_img ArchDaily “COPY” CopyAbout this officeTHOSE ArchitectsOfficeFollowProductsWoodStoneBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentSustainabilityByron BayAustraliaPublished on October 03, 2018Cite: “House Burch / THOSE Architects” 02 Oct 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialCoffee tablesFlexformCoffee Table – GipsyCurtain WallsIsland Exterior FabricatorsPace Gallery Envelope SystemWoodSculptformTimber Battens in Double Bay HouseStonesCosentinoSilestone and Dekton in Villa OmniaBricksNelissenInner Wall Bricks – LückingPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsAir Facade PanelsWoodBlumer LehmannData Processing for Wood ProjectsEducational ApplicationsFastmount®Hidden Panel Fastener at Massey UniversitySealants / ProtectorsTOPCRETMicro-Coating – Baxab®More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs Save this picture!© Luc Remond+ 29Curated by Fernanda Castro Share CopyHouses, Refurbishment, Sustainability•Byron Bay, Australia House Burch / THOSE ArchitectsSave this projectSaveHouse Burch / THOSE Architects Architects: THOSE Architects Area Area of this architecture project Australialast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*