Namu House / [i]da arquitectos

first_imgArchDaily Namu House / [i]da arquitectosSave this projectSaveNamu House / [i]da arquitectos Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” Namu House / [i]da arquitectos CopyHouses•Óbidos, Portugal ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/918096/namu-house-i-da-arquitectos Clipboard Year:  CopyAbout this office[i]da arquitectosOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesÓbidosPortugalPublished on May 30, 2019Cite: “Namu House / [i]da arquitectos” [Casa Namu / [i]da arquitectos] 30 May 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucets / SinkshansgroheKitchen SinksGlass3MSun Control Window Film in MarkthalPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceRetractable StructuresShadeFXRetractable Canopies in Beverly HillsPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsSpecialty Facade SystemsWoodSculptformTimber Tongue and Groove CladdingSkylightsVELUX CommercialLonglight 5-30° – Modular SkylightsBars / Wire / MeshJakobWebnet – Sports NetSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Ceiling SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteHanging LampsLuminisPendant Lights – HollowcoreHandicap BathroomAamsco Lighting, Inc.Mirror-Lux LED Illuminated MirrorMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Manufacturers: EGGER, AEG, Banema, Bosch, Oli, Schüco, Loga, Rene Brisach, Samsung, SanitanaProject Team:Ivan de Sousa – Inês AntunesEngineering:Projeto Engenheiros AssociadosLandscaping:Inês AntunesConstruction:Construções Luís JorgeCost:200.000,00 EurosPlot Area:925 m2Implantation Area:252 m2Architects In Charge:Ivan de Sousa – Inês AntunesCity:ÓbidosCountry:PortugalMore SpecsLess SpecsSave this picture!Cortesia de [i]da arquitectosRecommended ProductsDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsWoodLunawoodThermowood FacadesText description provided by the architects. The place, a few meters from the Obidos Lagoon, is characterized by pine trees and dense vegetation of the Natural Ecological Reserve park to the South, creating a strong feeling of natural closure. The project seeks to emphasize this natural specificity of the location, orienting the main spaces of the house to the south, in order to create a strong relationship with the landscape whilst taking advantage of the best sunlight. The most private spaces of the house are located on the opposite side. This configuration defines two distinct areas, daytime, and night-time.Save this picture!Cortesia de [i]da arquitectosSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!Cortesia de [i]da arquitectosThe daytime area is where the social spaces can be found, such as living rooms and kitchen, with large glass surfaces that allow the visual and functional extension of the interior spaces to the exterior areas. In this area, the spaces of the house are organized on a single floor. The night-time area consists of rooms, office, and gym, spread over two floors. The house, surrounded by the grandeur of nature, protects those who live and visit it through a composition of volumes and uses the dominant matter of the place, the wood.Save this picture!Cortesia de [i]da arquitectosThe main entrance is marked by a horizontal opening at the end of the volume, while the secondary entrance is marked by a vertical opening, both clad in natural wood. The South garden, with its swimming pool and public living areas, is transformed into a true wind-protected patio, with a curtain of vegetation on one side and the architecture on the other side, which embraces and protects the space. The North garden gives way to aromas and flavors, a vegetable garden, an orchard, native flowers, and various spices. The roof, a large terrace overlooking the landscape, along with a small patio, defines the exterior and intimate areas of the upper floor.Save this picture!Cortesia de [i]da arquitectosProject gallerySee allShow lessColumns / EBBA ARCHITECTSSelected ProjectsThe Winners of the 2019 ArchDaily Refurbishment in Architecture AwardsArchitecture News Share Projects Save this picture!Cortesia de [i]da arquitectos+ 50Curated by Matheus Pereira Share Portugal 2018 Houses “COPY” Architects: [i]da arquitectos Area Area of this architecture project Area:  272 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/918096/namu-house-i-da-arquitectos Clipboardlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*