House in Byoubugaura / Takeshi Hosaka Architects

first_imgPhotographs:  Koji Fujii / Nacasa&Partners Save this picture!© Koji Fujii / Nacasa&PartnersText description provided by the architects. A house with a basement and two floors above ground was planned in a residential area in Yokohama, which is characterized by rolling hills. The 60-square meter site is sandwiched by existing houses to the south and the north. On the east side, the site faces a 3m-tall retaining wall. In these ways, the site at first looked like it was buried by the surroundings.Save this picture!© Koji Fujii / Nacasa&PartnersSave this picture!First Floor PlanSave this picture!© Koji Fujii / Nacasa&PartnersIn response, the design sought to pull in an equal amount of light and wind in section to both the basement and the ground level. Each floor was given the same ceiling height. The slab on each floor was bent near the exterior to give the same window size in section to each floor. When looking at the elevation, the same four sliding windows line up as if to indicate that the house, with a height of a two-story building, is three stories tall.Save this picture!© Koji Fujii / Nacasa&PartnersIn the basement, a wind unexpected in a room located underground travels from the window on the east to the window on the west. Moreover, the core height of the furniture was set at 300mm below the slab so that the wind would travel above it. The ceiling of the concrete, which gradually rise, invites natural light to the interior. The green of the slope on the east side can be seen at the end of the rising ceiling.Save this picture!© Koji Fujii / Nacasa&PartnersSave this picture!Section 3Save this picture!© Koji Fujii / Nacasa&PartnersOn the first floor, the rising floor blocks view from the street and ensures privacy, while also inviting light and wind from outside. In addition, the oppressive feeling exuded by the 3m-tall retaining wall on the east side is skillfully minimized by the rising floor, directing the eye to the green that is beyond. An acryl was used for the toilet’s ceiling, located in the core furniture of the first floor, allowing natural light to enter even though it is placed at the center of the floor.Save this picture!© Koji Fujii / Nacasa&PartnersThe second floor gradually slopes to provide a comfortable space as if to replicate the hills outside. The roof slab is also slightly bent. This was done to prevent the rainwater that collects on the parapet-less roof from flowing to the windows. The water that is collected at the center travels to the ground through the slit on the southern wall.Save this picture!© Koji Fujii / Nacasa&PartnersThe design sought to build a house with one basement floor and two stories above ground in which the levels underground and above ground are stacked in an equal way. However, once the framework was completed at the site, everyone began to call the basement the first floor, the first floor the second floor, and the third floor the second floor. In the end, we could not tell which floor was which, giving life to a very intriguing house in which you are above the ground while you remain below it.Note: This project was originally published on October 28, 2014Save this picture!© Koji Fujii / Nacasa&PartnersProject gallerySee allShow less8 Shtiebel St.Office Building / Muhlbauer ArchitectsSelected ProjectsContainer House / Marilia Pellegrini ArquiteturaSelected Projects Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/560171/house-in-byoubugaura-takeshi-hosaka Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/560171/house-in-byoubugaura-takeshi-hosaka Clipboard Projects “COPY” CopyHouses•Yokohama, Japan Year:  “COPY” Photographs Area:  30 m² Year Completion year of this architecture project Japan House in Byoubugaura / Takeshi Hosaka ArchitectsSave this projectSaveHouse in Byoubugaura / Takeshi Hosaka Architects Architects: Takeshi Hosaka Architects Area Area of this architecture project Houses Save this picture!© Koji Fujii / Nacasa&Partners+ 35Curated by Matheus Pereira Share ArchDaily House in Byoubugaura / Takeshi Hosaka Architects 2012 CopyAbout this officeTakeshi Hosaka ArchitectsOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesYokohamaIcebergJapanPublished on May 17, 2020Cite: “House in Byoubugaura / Takeshi Hosaka Architects” 17 May 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?横滨屏风之浦小屋 / 保坂猛建筑都市设计事务所是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*